VÁNOCE/KAPR/EUROPARK

Smažené kapří podkovy

Také si nedovedete představit Vánoce bez smaženého kapra? Tato česká specialita již mnohá staletí přitahuje každého, kdo miluje tradice a vše, co k Vánocům a vánočnímu menu patří. Pro přípravu smaženého kapra existuje mnoho receptů a zde můžete vyzkoušet jeden tradiční, kdy připravujeme celé kapří podkovy.

Co budeme potřebovat:
4 kapří podkovy
Sůl a pepř podle chuti
Hladká mouka na obalení
2 vejce
Strouhanka na obalení
Olej na smažení

Kapr/podkova/vánoce

 

Kapr/podkova/vánoce

 

Kapr/podkova/vánoce

 

Jak na to:
Omyjte kapří podkovy a osušte je papírovou utěrkou. Osolte a opepřete podle své chuti.
Ve dvou miskách si připravte obalovací směs. V jedné rozklepněte vejce a rozšlehejte ho. Do druhé misky dejte hladkou mouku.
Každý filet nejprve obalte v mouce, poté namočte do rozšlehaného vajíčka a nakonec obalte ve strouhance. Ujistěte se, že jsou podkovy  pořádně obalené.

Na pánvi si rozpalte olej a smažte kapří podkovy z obou stran dozlatova.
Smažte je na středně vysoké teplotě, aby byly krásně křupavé.
Smažené kapří podkovy vyndejte z pánve a nechte je okapat na papírovém ubrousku, aby se zbavily přebytečného oleje.
Podávejte s bramborovým salátem nebo vaší oblíbenou přílohou a ozdobte kolečky z citronů.

Dobrou chuť!

Všechny uvedené produkty nakoupíte v hypermarketu Globus