Europark / Crinkels

Vánoční crinkels

Čokoládové sušenky Crinkels zdobí sváteční stoly již dlouhou dobu. Pokud jste ještě nikdy žádné neochutnali, jsou to velmi oblíbené brownies ve formě sušenek. Mají úžasnou mazlavou texturu a na povrchu sladký poprašek z moučkového cukru. Vnější vrstva je příjemně křupavá, zatímco střed zůstává vláčně lepkavý. MŇAM!

Jsou také krásně voňavé a když je vyndáme z trouby, mají na povrchu takové malé „zvrásnění“ a díky posypu z moučkového cukru vypadají jako zimní zasněžené kopečky. 

Výroba Chocolate Crinkle Cookies je snadná a pokud budete postupovat podle kroků receptu, bude výsledek vždy perfektní. 

Co budete potřebovat:

50 g másla pokojové teploty

120 g cukru krystal

10 g vanilkového cukru

2 vejce

140 g hladké mouky

50 g kakaa na vaření

špetka soli

5 g kypřícího prášku do pečiva

100 g moučkového cukru na obalování kuliček

máslo / Europark

 

Globus / Europark

 

Globus / Europark

 

Všechny uvedené produkty můžete zakoupit v Hypermarketu Globus-Štěrboholy

 

Jak na to

Vejce, cukr, máslo a vanilkový cukr dejte do mísy a vše šlehejte 3 minuty. Poté přidejte mouku, kterou prosijete přes síto, kakao, kypřící prášek a sůl. Vše krátce zapracujte do těsta. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici odpočívat alespoň 3 hodiny, ale klidně můžete těsto nechat v lednici i přes noc.

Troubu rozpalte na 175°C a plech vyložte pečícím papírem. Z těsta tvarujte malé kuličky (zhruba velikost vlašského ořechu) a obalujte je v moučkovém cukru. Není potřeba je oklepávat! Skládejte je vedle sebe na plech s rozestupem, aby se Vám při pečení nespojily. Kuličky pečte v troubě 12 minut a je to hotovo.

Přejeme dobrou chuť!